Макрон закликав до міцнішої співпраці заради європейської безпеки після теракту

Четвер, 25 травня 2017, 14:56

Президент Франції Еммануель Макрон закликає зміцнити співпрацю в галузі безпеки та обміну розвідувальними даними після теракту в Манчестері.

Про це Макрон заявив після прибуття до Брюсселя, де він має взяти участь у засіданні НАТО в четвер, повідомляє Reuters.

"Макрон, якого зустрів прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель у своїй резиденції в Брюсселі, підтримав те, що він називає "захистом порядку денного" для Європи, який, за його словами, повинен включати заходи щодо захисту працівників від наслідків глобалізації, а також посилити співпрацю, щоб запобігти подальшим терактам", - відзначає агентство.

"Наші британські друзі, кілька днів тому, пройшли через те, що наші дві країни пройшли за останні кілька місяців, із терористичною загрозою у Манчестері", - сказав Макрон на спільній прес-конференції з Мішелем.

"Окрім солідарності, очевидно, що нам необхідно зміцнити європейське співробітництво в області розвідки, обміну інформацією, захисту нашого спільного кордону", - сказав Макрон.

Як відомо, в результаті теракту в Манчестері загинули 22 людини. Серед загиблих – двоє поляків. Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за скоєне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.