Спецслужби Британії запобігли п'ятьом нападам з часу теракту у Вестмінстері

Четвер, 25 травня 2017, 16:36

Британські спецслужби запобігли 18 планам бойовиків щодо нападів у Великій Британії з 2013 року, у тому числі п'ятьом після теракту у центрі Лондона в березні.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, знайоме із цим питанням.

"MI5 проводить близько 500 активних досліджень, що включають близько 3 000 суб'єктів, що представляють інтерес", - розповіло джерело на умовах анонімності.

Контррозвідка МІ5, яка була заснована в 1909 році, щоб протистояти німецькій розвідці напередодні Першої Світової Війни, покликана захищати безпеку Британії. Робота в розвідці зосереджена на боротьбі з тероризмом, там працює близько 4000 чоловік.

Джерело сказало, що МІ5 намагається зірвати по кілька змов проти Британії в будь-який момент. За його словами, манчестерський терорист був у їхньому полі зору.

Як відомо, в результаті теракту в Манчестері загинули 22 людини. Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за скоєне. 

Виконавцем теракту називають 22-річного Салмана Абеді. Він народився у Манчестері, а його родина походить із Лівії. Британська поліція затримала одного із його братів, а в Тріполі затримали його батька та другого брата.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.