США визнали загибель від ударів коаліції понад 100 цивільних у Мосулі

П'ятниця, 26 травня 2017, 09:33

Американські військові слідчі з’ясували, що авіа удари коаліції у березні цього року у західному Мосулі призвели до вибуху, який забрав життя 105 мирних жителів.

Про це повідомили на брифінгу у Пентагоні, передає ABC News.

Слідчі вважають, що бойовики "Ісламської держави" навмисне розмістили двох снайперів на даху житлової будівлі, яку перед тим начинили вибухівкою. Ні сили коаліції, ні іракські військові перед ударом не знали, що в будинку досі є цивільні.

"Слідство переконане, що ІДІЛ навмисне заклала вибухівку у будинку, населеному більше ніж сотнею мирних жителів, і використала його як бойову позицію" - сказав американський генерал Метью Іслер.

Один з вибухів, спричинений американським авіа ударом, призвів до загибелі 101 мирного жителя всередині будівлі і чотирьох – зовні. Ще 36 цивільних вважаються зниклими безвісти і можливо вони змогли уникнути авіа удару.

Американський літак 17 березня скинув бомбу GBU-38 зі 192 фунтами вибухівки на дах будинку в Мосулі, щоб ліквідувати двох снайперів. Така кількість вибухівки не здатна була зруйнувати весь будинок, однак спричинила другий вибух закладених ісламістами матеріалів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.