Вашингтон бере на себе відповідальність за витік інформації щодо теракту в Манчестері - Тіллерсон

П'ятниця, 26 травня 2017, 16:40

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Вашингтон бере на себе всю відповідальність через витік даних про хід розслідування поліції Британії щодо теракту в Манчестері.

Про це Тіллерсон заявив на зустрічі з главою МЗС Британії Борисом Джонсоном в Лондоні, повідомляє Express.co.uk.

"Особливі відносини, які існують між нашими країнами, безумовно, витримають таку неприємну подію, як у даному випадку", - сказав він, маючи на увазі витік інформації про хід розслідування щодо теракту.

"Ми беремо на себе повну відповідальність за це і нам, безумовно, шкода, що це сталося", - сказав Тіллерсон, додавши, що Вашингтон засуджує такі дії.

Раніше повідомлялося, що британці висловили обурення через появу в американських ЗМІ фрагментів розвідувальної інформації стосовно розслідування теракту в Манчестері. Через це Велика Британія  призупинила обмін інформацією зі США у цій справі.

Нагадаємо, що Велика Британія відновила обмін розвідувальними даними зі США у рамках розслідування теракту в Манчестері.

Таке рішення було схвалене після того, як британська сторона отримала "нові гарантії від партнерів" щодо захисту від витоків інформації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.