У Молдові ліберали вийшли з коаліції через арешт мера Кишинева

Субота, 27 травня 2017, 12:43

Ліберальна партія Молдови вирішила вийти з правлячої коаліції після арешту мера Кишинева Доріна Кіртоаке, який є заступником голови цієї партії.

Про це повідомляє Newsmaker.

"Ця коаліція дорого нам коштувала — втрати іміджу, здоров'я. Те, що зараз відбувається, це не боротьба з корупцією, це боротьба з Ліберальною партією. Нас не розуміли і звинувачували, але ми пройшли це, тільки щоб не допустити парламентських виборів і приходу проросійського уряду. Час, на жаль, показав, що нас не цінували ні громадяни, ні колеги по коаліції", — заявив лідер лібералів Міхай Гімпу, зазначивши, що рішення переслідувати лібералів було прийнято в Москві, оскільки тиск на партію зріс, коли Ігор Додон став президентом.

За словами лідера лібералів, арешти його однопартійців безпідставні і обурливі.

"У нас відбувається бійня. Лібералів заарештовують без доказів, базуючись на чиїхось словах", — зазначив він, додавши, що справу про платні парковки було відкрито ще в 2015 році, і якщо б у слідства були докази, всіх давно б заарештували.

Керівництво партії вирішило, що у понеділок міністри від Ліберальної партії подадуть у відставку – у молдовському уряді два міністри і віце-прем'єр представляють Ліберальну партію.

Демократична партія Молдови, яка є партнером лібералів по коаліція, заявила, що парламентська більшість лишається функціональною попри вихід Ліберальної партії.

Нагадаємо, співробітники Національного центру з боротьби з корупцією арештували мера Кишинева Доріна Кіртоаке. Його підозрюють у пасивній корупції і перевищенні службових повноважень. Зокрема, йдеться про розслідування кримінальної справи про махінації з платними парковками в Кишиневі 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.