Трамп створить оперативний центр для вирішення кризи у справі про зв'язки з РФ - ЗМІ

Неділя, 28 травня 2017, 10:41

Президент США Дональд Трамп та його радники, намагаючись стримати зростання кризи, яка пов'язана зі справою про зв'язки з Росією, хочуть здійснити перестановки в команді та створити "оперативний центр".

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на кількох помічників та союзників Трампа.

За даними видання, Трамп після свого повернення з дев'ятиденної закордонної поїздки та його помічники у Білому домі планують більш агресивно боротися з витоками інформації про контакти між радниками Трампа - в тому числі Джаредом Кушнером, зятем та радником президента США - та Росією.

Чиновники Білого дому також спробують знайти способи, щоб відновити порядок денний політики Трампа у Конгресі та у більш широкому плані переглянути спосіб спілкування з громадськістю.

Планується, що Трамп буде частіше здійснювати поїздки країною для прямого спілкування зі своїми прихильниками. Окрім того, йдеться про зміни щодо проведення брифінгів для ЗМІ. Можливо, що роль прес-секретаря Білого дому Шона Спайсера у проведенні таких брифінгів буде зменшена.

Повідомляється, що у команду Трампа, можливо, повернуть "бойових" членів передвиборного штабу, серед яких екс-менеджер кампанії Корі Левандовскі та його заступник Девід Боссі, який зробив собі ім'я в політиці, досліджуючи Білла і Гілларі Клінтон.

Обидва колишніх помічників були частиною дискусій про те, як створити "оперативний центр", який очолить головний стратег та політичний радник Стефен Беннон.

За даними видання, йдеться про створення оперативного центру, подібного до спеціального центру, який був створений за час правління президента США Білла Клінтона, щоб впоратися зі скандалом, пов'язаним із Монікою Левінські та іншими кризовими ситуаціями.

Нагадаємо, нещодавно видання The Washington Post повідомило, що зять президента США і його радник Джаред Кушнер пропонував послу Росії Сергію Кисляку створити секретний канал зв’язку між штабом Дональда Трампа і Кремлем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.