Влада Польщі збиратиме інформацію про іноземців, що мешкають в країні

Понеділок, 29 травня 2017, 12:35

Влада західнопоморського воєводства Польщі за вказівкою міністра оборони буде збирати інформацію про мешканців, які мають іноземне походження.

Лист воєводи, який було розіслано представникам місцевої влади, наводить канал TVN24.

У листі є прохання до місцевої влади надавати інформацію про тих представників інших національностей, які мають польське громадянство чи інше громадянство, а також тих, хто має дозвіл на проживання на території Польщі.

Інформацію, як зазначається у листі, слід надавати на підставі закону про кризове управління.

"Якщо враховувати поточну ситуацію в ЄС, то це природно, щоб держава володіла інформацією про іноземців, які перебувають на території Польщі" - заявив заступник глави Міноборони Польщі Міхал Дворчик.

"Не варто забувати, що виконавцями терактів останніх років були особами, які приїхали до Європи як нелегальні мігранти, або ті, хто мешкали в Європі в другому чи третьому поколінні" - зазначив він.

Проти збору інформації про іноземців виступає опозиційна "Громадянська платформа", оскільки, на її думку, подібні дії призводять до пов’язуванні понять "загрози" і "іноземці".

"Більшість з них ніколи не порушували закону. Нагадаю, що майже півмільйона поляків є представниками інших національностей" - заявив депутат "Громадянської платформи" Славомір Нітрас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: