Спеціальне рішення щодо заборони джихадистів в Британії було застосовано лише раз

Понеділок, 29 травня 2017, 13:06

Ключове рішення щодо боротьби з тероризмом, яке призначене для контролю над британськими джихадистами, було використано тільки в одному випадку, попри повернення близько 350 бойовиків з територій, що контролюються ІДІЛ.

Про це повідомляє The Times з посиланням на заяву британського міністра внутрішніх справ Ембер Радд.

Радд сьогодні підтвердила, що тимчасове рішення про позбавлення прав, описане як найважливіший інструмент для того, що тримати Британію в безпеці, коли воно було прийнято в якості закону в лютому 2015 року, було виконано лише один раз.

Згідно з цим рішенням, британським громадянам, які підозрюються в участі у бойових діях за кордоном, можуть заборонити в'їзд до Великої Британії на строк до двох років.

Їхні документи для подорожей можуть бути анульовані, їм також може бути відмовлено у повторному в'їзді, поки вони не погодяться на обмеження, наприклад, вступити на програму з дерадикалізації чи звітувати поліції на регулярній основі.

Єдиним суб'єктом такого рішення, вважається, є чоловік, який воював за ІДІЛ.

Радд заявила про корисність наявності такого рішення, попри підтвердження, що воно було застосовано лише один раз на сьогодні.

Напередодні міністр внутрішніх справ Британії Ембер Радд заявила, що члени терористичної мережі манчестерського терориста Салмана Абеді все ще можуть бути на волі.

Як відомо, внаслідок теракту у Манчестері загинули 22 людини і 116 отримали поранення.

Відповідальність за теракт взяла на себе "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.