Німеччина попереджає про загрозу терактів в країні

Понеділок, 29 травня 2017, 14:22

Німеччина залишається мішенню для терористів "Ісламської держави", небезпека терактів у країні не зменшується, а зростає.

Так вважає глава контррозвідки Німеччини Ганс-Георг Маасен, передає Deutsche Welle.

"Європа є метою терористів "Ісламської держави". При цьому Німеччина, за нашими оцінками, входить в число їх пріоритетних цілей", - заявив Маасен.

Загроза терактів виходить також від радикального угрупування "Аль-Каїда", вважає глава контррозвідки. На думку Маасена, "Аль-Каїда" як і раніше здатна вчинити терористичні атаки і може зробити це, щоб не допустити "втрати репутації".

Федеральне відомство з кримінальних справ (BKA) виходить з того, що в країні проживають 670 ісламістів, які загрожують суспільній безпеці і здатних здійснити теракт. Щодня, зазначив Маасен, правоохоронцям надходять повідомлення про можливі приготування до терактів.

Глава спецслужби наголосив на потенційній небезпеці, яку становлять, за його словами, молоді ісламські біженці, достовірні дані про багатьох з них відсутні.

У 2016 році ісламісти скоїли в Німеччині 5 терактів, ще щонайменше 7 зірвалися або були попереджені. Федеральне відомство з охорони конституції вважає, що в майбутньому небезпека терактів в Німеччині тільки зросте.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.