Туреччина дозволила німецьким дипломатам зустрітися з заарештованою німкенею

Понеділок, 29 травня 2017, 16:14

Турецька влада дозволила співробітникам німецького МЗС відвідати заарештовану громадянку Німеччини та перекладача Мешале Толу, яку в Туреччині звинувачують у пропаганді тероризму та участі в терористичній організації.

Про це повідомляє Der Spiegel.

Німеччина домагалась візиту до заарештованої Мешале Толу кілька тижнів. Громадянка ФРН перебуває за гратами з кінця квітня.

Візит німецьких дипломатів до ув’язненої може відбутись наступної п’ятниці, повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ ФРН.

33-річна Мешале Толу працювала у Туреччині як журналіст та перекладач на прокурдське видання. Її заарештували за підозрою у пропаганді тероризму та участі в терористичній організації.

Минулого тижня канцлер Ангела Меркель на полях зустрічі лідерів НАТО обговорила ув’язнення німецьких громадян з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

За гратами у Туреччині зараз перебуває кореспондент видання Die Welt, німецько-турецький журналіст Деніз Ючель. Турецька влада звинувачує його у членстві в терористичній організації і поширенні пропаганди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.