Єврокомісія стала на захист свого віце-президента через звинувачення Польщі

Понеділок, 29 травня 2017, 16:20

Єврокомісія стала на захист свого віце-президента Франса Тіммерманса через заяву глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського.

Про це повідомляє RMF24.

Приводом заяви Єврокомісії стали слова Ващиковського про те, що у Польщі нема проблем з ЄС, а лише з одним комісаром.

"Не існує напруженості між Польщею і ЄС, між Польщею і Єврокомісією. Однак є напруженість між Польщею і одним з комісарів", - заявив глава МЗС.

За його словами, несправедливі претензії Тіммерманса стигматизують Польщу і створюють навколо неї погану атмосферу. Ващиковський назвав дії, які почала Єврокомісія у справі верховенства права у Польщі, "особистим хрестовим походом Тіммерманса".

"Шкода, що міністр не розуміє ролі, структури і компетенції Єврокомісії. Комісія стоїть на сторожі договорів, спільних інтересів 28 держав-членів і інститутів права. Ми були б вдячні, якби представники урядів, коментуючи нашу роль, взяли це до уваги", - заявили у ЄК.

Польські ЗМІ зазначають, що представник Єврокомісії висловив дану позицію не чекаючи на відповідне запитання журналістів, що буває досить рідко. Це може бути ознакою того, що ЄК втрачає терпіння щодо Польщі, оскільки, як зазначає RMF24, Ващиковський своєю заявою намагався поділити комісарів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.