МЕРТ: Україна готова до консультацій з Росією в рамках СОТ

Понеділок, 29 травня 2017, 18:47

29 травня Україна підтвердила проведення консультації з Російською Федерацією в рамках СОТ.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

У відомстві нагадали, що 19 травня Україною отримано офіційну вимогу від Росії на проведення консультацій в рамках механізму врегулювання суперечок СОТ у зв’язку із, як заявлено РФ, "сталою практикою торговельних обмежень".

"29 травня Україна прийняла запит про готовність у проведенні зазначених консультацій, діючи у відповідності із нормами, принципами та зобов’язаннями, взятими нею при вступі до СОТ", - йдеться у повідомленні.

"РФ застосовує практику постійних обмежень законних прав та інтересів України, зокрема продовжуючи введення цілеспрямованої торгівельної агресії проти України. Вимога Росії про проведення консультацій в рамках СОТ є черговим кроком економічного, торгового та правового тиску на Україну", - заявили у МЕРТ.

"З метою забезпечення захисту прав та інтересів України, Мінекономіки України разом з іншими заінтересованими державними органами уважно аналізує та опрацьовує вимогу Російської Федерації, а також заходи, що оскаржуються в ній", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, 15 травня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО, яким передбачено блокування російських поштових сервісів Mail.ru, Yandex.ru і Yandex.ua, російських соціальних мереж "Одноклассники" та "Вконтакте", пошуковика Yandex і супутніх сервісів.

У відповідь на це Росія направила в орган із вирішення спорів Світової організації торгівлі запит на проведення консультацій у зв'язку з обмеженнями відносно РФ, що були запроваджені Україною.

Економічна правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.