Трамп та Путін вперше поговорили про Сирію з часу авіаудару США по базі Асада

Середа, 3 травня 2017, 10:25

Президент США Дональд Трамп та президент Росії Володимир Путін вперше поговорили про Сирію з часу, коли Трамп розпорядився завдати авіаудару по сирійській авіабазі режиму Башара Асада минулого місяця.

Про це повідомляє CNN.

У Білому домі повідомили, що Трамп і Путін обговорили необхідність "припинення насильства" в Сирії та обговорили пропозицію Трампа щодо створення безпечних зон.

"Лідери двох країн також обговорили питання тероризму на Близькому Сході в більш широкому сенсі й небезпеки ядерної програми Північної Кореї", - заявив Білий дім.

Повідомляється, що Трамп погодився направити свого представника на сирійські переговори про припинення вогню в Казахстані, які почнуться в середу.

"Президент Трамп і президент Путін погодилися з тим, що страждання в Сирії тривають вже дуже довго і що всі сторони мають зробити все можливе для припинення насильства", - заявив Білий дім.

Також у прес-службі відзначили, що "розмова була дуже хорошою".

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross минулого місяця випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сил Башара Асада.

Низка європейських держав, зокрема Британія, Франція та Німеччина, підтримали дії США.

У свою чергу Росія назвала ракетну атаку "актом агресії" і заявила, що призупиняє дію укладеного меморандуму з США про запобігання інцидентів і забезпечення безпеки польотів авіації в ході операцій у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.