В США 10 міст закликають Конгрес розпочати процедуру імпічменту Трампа

Вівторок, 30 травня 2017, 08:34

Влада десяти міст США закликає Конгрес розпочати процедуру імпічменту президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє Politico.

Місто Бруклін в штаті Массачусетс стало десятим у цьому списку. Раніше в цьому штаті внесли відповідну пропозицію міста Кембрідж, Амхерст, Пелхам і Леверетт. У місті Ньютон таке рішення поки що розглядається.

Ще одним осередком ініціативи про імпічмент став штат Каліфорнія - міста Лос-Анджелес, Річмонд, Адамеда і Берклі. У Чикаго міська рада розробила проект постанови, який вже підтримали 31 представник місцевого самоврядування.

Ініціатори постанови заявили, що нинішній президент намагається перешкоджати розслідуванню втручання РФ в американські вибори, в рамках якого фігурантами є соратники Дональда Трампа.

Мета місцевого самоврядування, яке не має жодних повноважень у даному питанні, переконати Конгрес зробити перший крок до імпічменту - почати розслідування, необхідне, щоб визначити, чи є звинувачення проти Трампа достатніми для імпічменту.

"Конгрес, може бути, і не готовий почати процедуру імпічменту, але дедалі більше міст намагаються підштовхнути його в цьому напрямку", - зазначає видання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.