Російська мафія керує сотнями фірм з догляду за хворими в Німеччині

Вівторок, 30 травня 2017, 10:13

Понад дві сотні фірм з догляду за хворими та інвалідами, заснованих вихідцями з колишнього СРСР, зокрема, росіянами, у Німеччині запідозрили в підробці рахунків про надані послуги.

Про це повідомляє Deutsche Welle із посиланням на німецькі ЗМІ.

Близько 230 фірм з догляду за хворими та інвалідами створили систему координованої підробки рахунків про надані послуги.

За змовою з пацієнтами і лікарями ці фірми виставляють рахунки за послуги, які вони насправді не надавали, повідомили радіостанція Bayerischer Rundfunk і газета Die Welt.

Німецькі ЗМІ посилаються на підсумкову доповідь спеціальної слідчої групи Федерального відомства з кримінальних справ (BKA) і відомства з  кримінальних справ федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія.

Злочинною мережею керують переважно з Берліна. Фірми-шахраї обманом отримали великі суми грошей від страхових кас. Особливо активно компанії орудують в Північному Рейні-Вестфалії, Берліні, Нижній Саксонії, Бранденбурзі і Баварії.

Майже дві третини цих компаній пов'язані один з одним через різні мережі на території всієї країни, ідеться в документі.

У доповіді також наголошується, що керівництво багатьох підозрюваних фірм одночасно займається іншою злочинною діяльністю, наприклад відмиванням грошей, вимаганням і нелегальним гральним бізнесом.

Серед керівників таких фірм є і ті, кого влада ФРН підозрює у замовних вбивствах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.