Українці зможуть їздити до Туреччини за ID-картками з 1 червня - посол

Середа, 31 травня 2017, 18:11

Угода про взаємні поїздки громадян України та Турецької Республіки за внутрішніми паспортами (ID-картками) набуде чинності 1 червня. 

Про це у своєму Twitter написав посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

"Угода про взаємні поїздки громадян України та Туреччини за ID-картками з 1.06.2017 набуває чинності. Завтра зустрічаємо перших туристів з України та навзаєм", - написав Сибіга.

Нагадаємо, Україна і Туреччина підписали угоду про внесення змін до Угоди про умови взаємних поїздок громадян, що дозволить громадянам їздити за ID-картками без закордонних паспортів, у березні.

Положеннями угоди передбачається, що громадяни України та громадяни Турецької Республіки, які користуються ID-картами, що містять безконтактний електронний носій, матимуть змогу в’їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Туреччини та України відповідно строком до 90 днів протягом 180 днів.

Сьогодні між Україною та Туреччиною діє безвізовий режим, однак при перетині кордону українцям необхідно мати закордонний паспорт. Українці можуть перебувати без віз на території країни терміном до 90 днів протягом 180 днів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.