Прокуратура Парижа відкрила справу після скарги Макрона на брехню Ле Пен

Четвер, 4 травня 2017, 14:52

Після скарги кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона прокуратура Парижа розпочала попереднє розслідування у справі про поширення неправдивої інформації.

Про це повідомляє французький канал LCI.

Зазначається, що розслідування було розпочате у зв’язку з поширенням неправдивих новин з метою вплинути на голосування.

Під час теледебатів ультраправа кандидатка у президенти Марін Ле Пен заявила про чутки, які нібито  ходять про те, що у Макрона є прихований банківський рахунок на Багамах.

"Ні, я не маю рахунку на Багамах" - сказав Макрон.

Пізніше, коментуючи слова Ле Пен, фаворит президентських перегонів звинуватив свою суперницю у поширенні неправдивої інформації.

"Я ніколи не мав рахунку в офшорній юрисдикції. За цим усім стоїть Ле Пен. Вона мобілізувала свою інтернет-армію" - цитує Макрона Reuters.

До того як стало відомо про початок розслідування Ле Пен заявила, що не мала на меті офіційно звинувачувати Макрона, а лише озвучила чутки.

"Якби я хотіла це зробити, я зробила б це вчора. Я просто поставила йому питання. Якби у мене були докази, я б звернулася у прокуратуру ще вчора" - сказала Ле Пен.

Як повідомлялося, за даними опитування, Еммануель Макрон на останніх перед виборами телевізійних дебатах був переконливішим за свою суперницю Марін Ле Пен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.