Перемога Макрона у Франції: реакція світових лідерів

Понеділок, 8 травня 2017, 11:26

Лідери провідних країн світу продовжують вітати Еммануеля Макрона з перемогою на виборах президента Франції, висловлюючи готовність до співпраці з новим господарем Єлисейського палацу.

 "Вітаю Еммануеля Макрона з великою перемогою в якості наступного президента Франції. Я з нетерпінням чекаю співпраці з ним!", - написав президент США Дональд Трамп.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель провела телефонну розмову з Макроном ввечері, 7 травня, та привітала його.

"Вітаємо Еммануеля Макрона. Ваша перемога - це перемога сильною і єдиною Європи і франко-німецької дружби", - написав у Twitter речник голови уряду Штеффен Зайберт.

За інформацією ВВС, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей також привітала Макрона у телефонній розмові.

"Франція є одним з наших найближчих союзників і ми з нетерпінням очікуємо спільної роботи з новим президентом по широкому спектру загальних пріоритетів", - сказав представник Даунінг-стріт.

Мей також обговорила з Макроном ситуації навколо Brexit, заявивши, що "Британія хоче міцних партнерських відносин з безпечним і процвітаючим ЄС після нашого виходу".

Президент РФ Володимир Путін направив Макрону вітальну телеграму, повідомляє прес-служба Кремля.

Путін заявив про готовність "до конструктивної спільної роботи з актуальних питань двостороннього, регіонального і глобального порядку денного, висловивши впевненість, що це відповідає інтересам народів Росії і Франції".

Нагадаємо, Еммануель Макрон переміг у другому турі президентських виборів у Франції, набравши 66,06% голосів. Його суперниця кандидат від ультраправих Марін Ле Пен отримала 33,94% голосів виборців.

Читайте також – "Вибори без завершення: чому Макрону зарано святкувати перемогу над Марін Ле Пен"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.