У Македонії завершилась політична криза: затверджено новий уряд

фото
Четвер, 1 червня 2017, 07:39

Парламент Македонії в середу ввечері затвердив склад нового уряду на чолі з прем’єр-міністром Зораном Заєвим, завершивши таким чином багатомісячні переговори про створення коаліції.

Про це повідомляє Balkan Insight.

За новий уряд Македонії проголосували 62 депутати зі 120. Його створення, як очікується, покладе край тривалій політичній кризі в країні. 

"Я буду прем'єр-міністром для всіх. Я оголошую відповідальний, реформістський, європейський уряд", - сказав Заєв у своїй заяві для депутатів.

 

Заєв сказав, що його уряд буде ґрунтуватися на цивільних засадах і зосередить увагу на трьох основних цілях: зростання економіки, керування принципами справедливості і законності, а також інтеграція країни в ЄС і НАТО. Він також пообіцяв мати нульову терпимість до корупції.

Крім усього іншого, новий прем'єр-міністр оголосив про створення спеціального суду, який буде займатися тільки випадками корупції на високому рівні.

Більша частина нового кабінету складається з членів Соціал-демократичної партії, яка перемогла на виборах. Найбільша албанська партія, Демократичний союз за інтеграцію, отримав шість міністерських портфелів, партія Альянс для албанців призначила двох міністрів

Партія Besa, друга за величиною етнічна албанська партія, вирішила не приєднуватися до нового уряду і не голосувати за нього, незважаючи на початкову підтримку нової більшості. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.