Путін знову каже, що Росія "не займається" хакерськими атаками на держрівні

Четвер, 1 червня 2017, 13:42

Президент Росії Володимир Путін знову заявив, що Росія не займалася та не буде займатися хакерськими атаками на державному рівні.

Про це Путін заявив на зустрічі з керівниками міжнародних інформаційних агентств, організованій російським агентством ТАСС.

"Що найголовніше - я просто глибоко переконаний - ніякі хакери не можуть кардинально вплинути на хід виборчої кампанії в іншій країні", - заявив Путін.

"Ми на державному рівні цим (хакерські атаки) не займаємося і не збираємося займатися, навпаки, ми з цим намагаємося боротися всередині країни. У будь-якому випадку, переконаний, що ніякі хакери не зможуть вплинути на виборчу кампанію в жодній з країн Європи, де завгодно в Азії та в Америці", - сказав Путін.

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року ще тоді президент США Барак Обама ввів санкції проти Росії через хакерські атаки та втручання Кремля у вибори президента США.

Нещодавно директор національної розвідки США Ден Коутс заявив, що підтримувані державою російські хакери лишаються значною загрозою для американського уряду, вони продовжуватимуть свої кібератаки. 

Втручання РФ у виборчий процес побоювалися також у Франції. На початку травня команда Еммануеля Макрона повідомила, що стала жертвою масованої хакерської атаки за декілька годин до офіційного завершення кампанії. Результатом атаки стали злиті в мережу десятки тисяч листів і документів штабу Макрона, при цьому оригінальні документи змішані з фейками. 

За даними ЗМІ,  хакери, які стоять за зламом пошти штабу обраного президента Франції Еммануеля Макрона, пов'язані з низкою російських фірм, яких звинувачують в кібератаках на Демократичну партію США незадовго до виборів.

Італія також підозрює Росію в організації постійних хакерських атак проти італійського МЗС в минулому році.

Окрім того, наприкінці квітня військова розвідка Данії повідомила, що та сама група російських хакерів, що стояла за кібератаками на сервери Демократичної партії в США, отримала доступ до електронної пошти окремих представників Міноборони Данії.

Втручання РФ побоюються також й у Німеччині. Експерти Європейської служби зовнішніх справ побоюються того, що Кремль може вплинути на майбутні вибори в Європі, а головна ціль роспропаганди - канцлер ФРН Ангела Меркель.

На почтаку травня керівник розвідки Німеччини Ганс-Георг Маассен звинуватив Росію у відкритій кампанії дезінформації, спрямованій проти німецьких виборців та застеріг Кремль від прийняття політичного рішення щодо можливого втручання у німецькі вибори шляхом хакерських атак.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.