Британські субмарини з ядерною зброєю вразливі перед кібератаками - ЗМІ

Четвер, 1 червня 2017, 14:07

Британські підводні човни Trident, оснащені ядерними боєголовками, вразливі до кібератак, в результаті яких країна може втратити контроль над ядерним арсеналом.

Про це пише The Guardian, посилаючись на звіт аналітичного центру Британо-американської ради з інформаційної безпеки (BASIC).

У звіті попереджається про те, що успішна кібератака може "нейтралізувати керування, призвести до загибелі людей, поразки чи, можливо, навіть катастрофічного обміну ядерних боєголовок (прямо чи опосередковано)".

Міністерство оборони Британії неодноразово заявляло, що операційні системи атомних підводних човнів Trident неможливо заламати, коли вони знаходяться в морі, так як вони не підключені до Інтернету.

Однак, на думку експертів, занесення вірусу до комп’ютерних програм можливе, наприклад, під час обслуговування човнів на базі ВМС у Фаслейні (Шотландія).

Британія має чотири атомних підводних човни, на яких розміщений весь ядерний арсенал країни. На даний час почалася програма модернізації і поступової заміни човнів на нові, яку планується завершити на початку 2030-х років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.