У Сирії вбито головного пропагандиста ІДІЛ, засновника агентства Amaq

Четвер, 1 червня 2017, 14:35

Головний пропагандист "Ісламської держави", засновник агентства Amaq Раян Машааль загинув внаслідок авіаудару коаліції, яку очолюють США.

Про це повідомляє The Times.

У 2014 році Раян Машааль заснував Amaq, медіа-агентство, яке підтримує ІДІЛ та через яке публікуються повідомлення про теракти ІДІЛ, новини й відео вбивств.

Машааль був убитий разом зі своєю дочкою в своєму рідному місті Меядін, в східній сирійській провінції Дейр ез-Зор.

"Я радий оголосити про мучеництво мого старшого брата Бараа Кадека, відомого як Раян Машааль. ... в результаті авіаудару коаліції", - йдеться у пості молодшого брата Машааля у Facebook.

The Times повідомляє, що наразі немає безпосередньої заяви від коаліції, проте Ахмад Рамадан, активіст з Дейр ез-Зор, який уважно стежить за ІДІЛ, підтвердив смерть Машааля в коментарі.

Окрім того, у ЗМІ з'явилися повідомлення, що на сході Сирії військові літаки коаліції також убили головного релігійного лідера ІДІЛ - "великого муфтія" - відомого як Туркі аль-Біналі.

За даними США, бахрейнський ісламський вчений був призначений головним релігійним радником ІДІЛ в листопаді 2014 року.

Раніше повідомлялося, що за останні два місяці в Іраку і Сирії внаслідок авіаударів коаліції було вбито трьох старших лідерів терористичного угруповання "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.