Єврокомісар Ган наполягає на якнайшвидшому запуску антикорупційних судів

Четвер, 1 червня 2017, 16:46

Україна має якомога швидше запустити антикорупційні суди, оскільки без цього ЄС не матиме переконання, що боротьба з корупцією відбувається на всіх етапах.

Про це заявив єврокомісар з питань політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган під час запуску Антикорупційної програми ЄС, повідомляє представництво ЄС в Україні.

"Необхідно створити спеціалізовані антикорупційні суди. До цього часу розгляд антикорупційних справ в судах був повільним. Україна повинна якомога швидше запустити антикорупційні суди. Без цього вона не зможе нас переконати, що боротьба з корупцією буде відбуватися на всіх етапах", - заявив Ган.

За його словами, в рамках нової антикорупційної програми  існує можливість надання необхідної підтримки для створення таких антикорупційних судів.

Ган підкреслив, що проведення антикорупційних реформ є надзвичайно важливим як для ЄС, так і для українського суспільства.

"Корупція досі залишається головною перепоною економічного та політичного розвитку України. І ЄС глибоко зацікавлений мати в якості сусіда та друга демократичну та процвітаючу Україну", - наголосив єврокомісар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.