Брюссель сумнівається, що Мей дотримається графіку щодо Brexit

Понеділок, 12 червня 2017, 09:59

Високопоставлені чиновники ЄС сумніваються, що Велика Британія буде в змозі розпочати переговори щодо Brexit 19 червня, як планувалося раніше, після того, як британський прем'єр Тереза Мей втратила більшість в парламенті країни під час виборів.

Про це повідомляє Politico.eu.

У той час як комунікація на офіційному рівні між Лондоном та Брюсселем залишається відкритою, високопоставлені чиновники ЄС заявили, що перемовники не розраховують на початок суттєвих переговорів на політичному рівні, доки уряд у Вестмінстері не стане стійкішим.

"Це схоже на очікування Годо," сказав один високопоставлений чиновник ЄС, який висловив переконання, що Мей "втратила контроль над своїм урядом."

За словами Томаса Проза, який недавно пішов у відставку як чеський держсекретар з європейських справ, "будь-які переговори будуть майже безглуздими в даний момент.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер виключає можливість відкласти переговори щодо виходу Великої Британії через результати парламентських виборів.

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей після виборів заявила, що переговори про Brexit стартують 19 червня, як і було заплановано раніше.

Мей отримала дозвіл від королеви на формування нового уряду після того, як її Консервативна партія виграла вибори, але втратила абсолютну більшість у парламенті.

Консервативний уряд підтримає північноірландська Демократична юніоністська партія. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.