У Литві стартують найбільші в цьому році міжнародні навчання "Залізний вовк"

Понеділок, 12 червня 2017, 10:31

У понеділок у Литві відбудеться урочиста церемонія відкриття найбільших в цьому році міжнародних військових навчань "Залізний Вовк 2017".

Про це повідомляє портал Delfi з посиланням на Міноборони Литви.

В ході навчань буде оцінюватися взаємодія сил передового батальйону НАТО в Литві і готовність до виконання різного типу завдань разом з партнерами.

У цій частині навчань будуть задіяні близько 2000 військовослужбовців з Німеччини, Норвегії, Бельгії, Великої Британії, Нідерландів, США та литовського артилерійського батальйону. Операції забезпечуватиме штаб механізованої піхотної бригади "Залізний вовк".

На полігоні в Рукла в даний час дислокована повністю сформована бойова група під командуванням Німеччини, своїх військовослужбовців виділили Бельгія, Голландія та Норвегія, а в липні прибудуть і бійці Люксембургу.

У Південній, Центральній та Східній Литві в навчаннях візьмуть участь приблизно 5,3 тис. військовослужбовців з Литви і дев'яти інших країн НАТО.

Військові навчання "Залізний Вовк 2017", які відбудуться в Литві в період з 12 по 23 червня, є частиною проведених в Польщі навчань "Saber Strike" (Удар меча). Ці навчання планує і організовує ставка Сухопутних сил США в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.