Бланків біометричних паспортів "вистачить на всіх", але ажіотаж ще не вщух - Міграційна служба

Понеділок, 12 червня 2017, 15:49

Ажіотаж навколо отримання біометричних паспортів після вступу в силу безвізового режиму України з Євросоюзом наразі не вщухає, але бланків документів достатньо.

Про це повідомили у прес-службі Державної міграційної служби України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Станом на 9 ранку понеділка (12 червня - Ред.) оформлені (включно з оформленням у вихідні дні - Ред.) загалом близько 3,7 млн біометричних паспортів, переважну більшість з яких вже отримали", - повідомили в прес-службі.

У прес-службі пояснили, що таку кількість біометричних паспортів видано з того моменту, як вони були введені в Україні, тобто з січня 2015 року.

"Наразі ажіотаж (навколо отримання документів - Ред.) триває. Ми очікуємо, що він згасне найближчими тижнями. В будь-якому разі ситуація контрольована і бланків документів вистачить на всіх", - заявили у Державній міграційній службі України.

Крім того, в прес-службі наголосили, що Міграційна служба рекомендує українцям, які не планують виїжджати за кордон найближчими тижнями, не поспішати з оформленням і отриманням документів.

Також служба закликає громадян не користуватися послугами посередників, щоб не стати жертвами шахраїв.

У прес-службі нагадали, що оформленням і видачею біометричних паспортів в Україні займаються лише Державна міграційна служба, паспортний сервіс "Документ" і Центри надання адміністративних послуг.

Як відомо, в ніч на 11 червня країни-члени Євросоюзу запровадили безвізовий режим для України.

Про те, як саме працює безвізовий режим з Євросоюзом, читайте у статті: "Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом".

Детальніші роз’яснення читайте у статті: "Тонкощі безвізу: як діяти на кордоні, щоби уникнути проблем. Відповіді на питання читачів".

Читайте також на сайті ЄвроПравди: "Перший день безвізу: що вимагали в українців на кордоні та чому не всіх пустили до ЄС"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: