Біометричні паспорти жителям Криму і ОРДЛО видаватимуть після cпецперевірки

Вівторок, 13 червня 2017, 07:56

Переселенці з Донбасу і Криму для отримання біометричних паспортів повинні надати додаткові документи для ідентифікації особи.

Про це заявив прес-секретар держпідприємства "Документ" Володимир Поліщук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Для отримання біометричних паспортів громадянам з пропискою на окупованих територіях Донбасу і Криму необхідно надати додаткові документи для ідентифікації особистості", - сказав він.

Поліщук наголосив, що додаткова перевірка пов'язана з неможливістю ідентифікації переселенців за формою №1.

"Певну кількість документів було втрачено під час подій, які там відбуваються, немає можливості ідентифікувати особу за формою №1. Є постанова Кабміну, яка рекомендує проводити додаткову ідентифікацію", - сказав прес-секретар держпідприємства.

Він уточнив, які документи треба надати додатково для підтвердження особи.

"Якщо ви прийшли зробити закордонний паспорт, принесли паспорт громадянина України, ідентифікаційний код, старий закордонний паспорт, ми змушені просити надати свідоцтво про народження, або військовий квиток, або інші документи. Проводиться додаткова ідентифікація через інші органи влади та видається закордонний біометричний паспорт", - зазначив він.

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко запропонував видавати закордонні паспорти старого зразка мешканцям ОРДЛО і Криму, щоби не надавати їм право на безвізові поїздки до ЄС.  Ця пропозиція викликала жорстку критику з боку експертів (див. публікацію "За кордон "по-старому": чому ідея Петра Порошенка загрожує безвізу").

ЄС також вважає цю ідею контрпродуктивною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.