Україна і Хорватія підписали план співпраці щодо реінтеграції територій

Вівторок, 13 червня 2017, 13:46

Україна і Хорватія підписали план взаємодії спільної робочої групи щодо співпраці в реінтеграції територій.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Відповідний документ був підписаний в рамках робочого візиту прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана до Хорватії.

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович зазначив, що Хорватія підтримує Україну в контексті протистояння російської агресії, не визнає незаконної анексії Криму і прагне поділитися з Києвом своїм досвідом мирної реінтеграції тимчасово окупованих територій, йдеться у повідомленні.

Спільна робоча група напрацює механізми вирішення ситуації, що склалася на окупованих територіях - у контексті виконання Мінських угод і в рамках роботи Нормандського формату.

"Разом із європейськими партнерами ми працюємо над реалізацією мирної реінтеграції і бажаємо Україні швидко досягти цієї мети", - цитує прес-служба уряду хорватського прем'єра.

План взаємодії українсько-хорватської робочої групи з питань співробітництва визначає пріоритетні завдання на 2017 рік, серед яких - вивчення досвіду хорватської сторони з питань реінтеграції окупованих територій і повернення біженців, відновлення довіри населення і відновлення інфраструктури, залучення міжнародної допомоги, соціального забезпечення на реінтегрувати територіях.

Метою плану є чітка формалізація подальших спільних дій українсько-хорватської робочої групи в сфері організації візитів до України хорватських високопоставлених осіб і проведення наступного засідання групи восени 2017 року Києві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.