МЗС Казахстану пояснило появу карти України без Криму

Вівторок, 13 червня 2017, 15:03

В МЗС Казахстану закликали не політизувати питання появи на фестивалі Astana Art Fest карти України без Криму, зазначивши, що творці інсталяції, мабуть, "творчо" підійшли до процесу, не вдаючись у політичні подробиці.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Казахстану Мухтар Тлеуберді, передає Nur.kz.

"Не треба політизувати цей інцидент - інсталяція була, але це витвір якогось творчого колективу, відповідно, ніякого наміру політичного не було. Мабуть, художники підійшли творчо, не вдаючись у політичні подробиці. Вони свою провину визнали, направили офіційне звернення в посольство України з вибаченнями ", - сказав він.

Нагадаємо, у центрі столиці Казахстану у рамках "Астана арт-фест" розмістили 84 фігури із прапорами та символікою різних країн, проте карта України виявилася без Криму. Натомість на карті Росії півострів з'явився.

ЗМІ повідомляють, що карти, ймовірно, перемалювали спеціально для президента РФ Володимира Путіна перед його приїздом до Астани.

Згодом глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що в столиці Казахстану Астані прибрали арт-фігуру, на якій карта України виявилася без Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.