Спікер парламенту Молдови: рішення вислати дипломатів РФ було обґрунтоване

Середа, 14 червня 2017, 11:29

Рішення оголосити персонами нон грата в Молдові п'ять російських дипломатів було прийнято на підставі отриманої від секретних служб інформації.

Про це повідомив спікер парламенту Молдови Андріан Канду в ефірі телеканалу Publika.md.

За словами Канду, співробітники російського посольства часто допускали грубі порушення правил дипломатії. Спікер також зазначив, що президент Молдови Ігор Додон знав, про які порушення йдеться.

"Свою думку він висловив під час прес-конференції, коли в усьому звинуватив молдовську владу, захистивши, таким чином, інтереси іншої країни. Але я хочу вас запевнити, що президент Додон був присутній на засіданні ради безпеки, багато чув, бачив і міг зробити інші висновки", - заявив Канду.

Глава парламенту підкреслив, що рішення про висилку російських дипломатів було обгрунтованим, а президент отримав всю необхідну інформацію по цій справі.

"Йому представили всі докази того, що молдовська влада діяла правильно і захищала національні інтереси", - додав спікер.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters з посиланням на урядові та дипломатичні джерела в Молдові повідомило, що вислані з країни російські дипломати були офіцерами ГРУ під прикриттям і вербували гагаузів для участі у війні на Донбасі. 

В МЗС РФ назвали цю інформацію "порожніми балачками".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: