В ЄС нагадали Україні про необхідність створення антикорупційного суду

Середа, 14 червня 2017, 12:01

В ЄС знову наголосили на необхідності швидкого створення антикорупційного суду в Україні.

Про це заявили заступник голови представництва ЄС в Україні Томас Фреллесен та голова Антикорупційної ініціативи ЄС Ека Ткешелашвілі, йдеться у повідомленні Представництва ЄС.

"Важко недооцінити важливість створення антикорупційного суду в Україні сьогодні", - заявила Ткешелашвілі.

Метою очолюваної нею Антикорупційної ініціативи ЄС є впровадження антикорупційної політики в Україні, зокрема шляхом підтримки новостворених антикорупційних органів, таких як НАБУ і САП.

Фреллесен також наголошує на важливості збереження незалежності нових антикорупційних органів, таких як НАБУ. За його словами, запуск антикорупційного суду в Україні дасть змогу замкнути ланцюг створення антикорупційних органів та отримувати реальні результати їхньої роботи.

"Ми впевнені, що Антикорупційна ініціатива ЄС зробить значний внесок у боротьбу з корупцією в Україні", - підсумував Фреллесен.

На початку червня під час візиту в Україні єврокомісар з питань політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган заявив, що Україна має якомога швидше запустити антикорупційні суди, оскільки без цього ЄС не матиме переконання, що боротьба з корупцією відбувається на всіх етапах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.