Турецький депутат отримав 25 років за передачу секретних документів у ЗМІ

Середа, 14 червня 2017, 17:20

Турецький суд засудив депутата головної опозиційної партії Туреччини Еніса Бербероглу до 25 років позбавлення волі за його роль у витоку секретної інформації.

Про це повідомляє Daily Sabah.

Прокурор вимагав довічного ув'язнення для депутата Республіканської народної партії Еніса Бербероглу. У середу суд у справах важких кримінальних злочинів у Стамбулі присудив Бербероглу 25 років тюремного ув'язнення за "оприлюднення секретних документів з метою політичного або військового шпигунства".

Бербероглу був заарештований в будівлі суду після слухання. Він буде залишатися під арештом в очікуванні завершення процесу апеляції.

Бербероглу звинуватили у справі про обшук вантажівок, що належать Національній розвідувальній організації Туреччини (MIT). Інцидент з вантажівками стався в провінції Адана в січні 2014 року, коли військовослужбовці зупинили вантажівки, які прямували до турецько-сирійського кордону.

Газета Cumhuriyet тоді опублікувала фотографії і відеоролики, зроблені, як стверджує видання, під час обшуку вантажівок. Тоді видання заявило, що Туреччина поставляла зброю бойовикам-ісламістам у Сирії. Барбероглу звинуватили у тому, що він передав знімки обшуків вантажівок розвідки шеф-редактору Cumhuriyet.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: