У США проводять розслідування проти Трампа - Washington Post

Четвер, 15 червня 2017, 10:00

Спеціальний радник Роберт Мюллер, який стежить за розслідуванням про роль Росії у виборах 2016 року, проводить допити представників розвідки в рамках розширеного розслідування стосовного можливого перешкоджання правосуддю з боку президента США.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на чиновників США.

Як відомо, ще на початку січня Трамп особисто отримав гарантію від тодішнього директора ФБР Джеймса Комі, що проти нього не ведеться розслідування. Проте, як відзначають джерела видання, ситуація змінилася після того, як Комі було звільнено.

За даними п'ять джерел, знайомих з ситуацією, нинішній директор Національної розвідки Ден Коутс, керівник Агентства національної безпеки Майк Роджерс та екс-заступник керівника АНБ Річард Леджетт погодилися дати свідчення детективам Мюллера вже цього тижня.

Повідомляється, що розслідування є таємним, тому незрозуміло, скільки вже осіб було допитано ФБР.

Агентство національної безпеки США у своїй заяві зазначило, що "повністю співпрацюватиме зі спецрадником" та відмовилося надавати інші коментарі з приводу цього.

А Білий дім тепер відсилає щодо всіх питань про розслідування щодо втручання Росії до особистого адвоката Трампа Марка Кашовіца.

Нагадаємо, Дональд Трамп звільнив директор ФБР Джеймса Комі у середині травня, пояснивши своє рішення тим, що Комі "не в змозі керувати бюро". Підозрюють, що Дональд Трамп міг звільнити Комі через активізацію розслідування щодо втручання Росії у вибори президента США.

Під час надання свідчень колишній глава ФБР Джеймс Комі висловив упевненість, що Росія втручалася у вибори президента США, а також звинуватив адміністрацію Трампа у брехні.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.