Путін: США хочуть посилити санкції на голому місці, нічого ж не відбувається

Четвер, 15 червня 2017, 13:02

Президент Росії Володимир Путін заявив, що не здивований новими спробами в Сенаті США посилити санкції проти РФ "на голому місці".

Про це Путін сказав заявив під час "Прямої лінії", повідомляє ТАСС.

"Ми знаємо, що в Сенаті Сполучених Штатів знову виник законопроект щодо посилення санкцій. До речі, чому? Адже нічого екстраординарного не відбувається. У зв'язку з чим на голому місці знову почали говорити про ці санкції?" - сказав Путін.

Президент заявив, що світова кон'юнктура і зниження цін на традиційні товари, включаючи нафту і газ, відбилися на російській економіці більше, ніж санкції.

"Чи позначилися на нас санкції чи ні? Так, позначилися. Чи кардинально? Не думаю. На нас більше відбилася світова кон'юнктура і зниження цін на традиційні наші товари - на нафту, на газ, на металургійну промисловість, на хімію", - додав він.

Путін також зазначив, що в запроваджених проти Росії санкції є і плюси - країна була змушена "включити мізки ".

"Але, як не дивно, є і плюси. У чому вони полягають? У тому, що ми змушені були включити мізки, таланти, зосередити ресурси на ключових напрямках, а не тільки користуватися нафто- і газо-доларами" , - сказав він.

Нагадаємо, Сенат США переважною більшістю голосів затвердив нові санкції проти Росії у зв’язку з її втручанням у президентську кампанію в США.

Президент Дональд Трамп може накласти вето на цю поправку, але у Сенаті переконані, що мають достатню кількість голосів, аби подолати вето.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.