Лівійський патрульний катер обстріляв судно берегової охорони Італії

Четвер, 15 червня 2017, 16:14

Лівійський патрульний катер зробив кілька пострілів в напрямку судна італійської берегової охорони в Середземному морі.

Про це повідомляє британське видання The Times.

Інцидент стався в минулому місяці. Лівійський катер зробив кілька попереджувальних пострілів у воду поблизу корми італійського судна CP288.

Лівійська берегова охорона після інциденту вибачилися перед італійськими колегами, стверджуючи, що члени екіпажу сплутали корабель з човном мігрантів.

 

Слід зазначити, що італійське судно CP288 пофарбоване у білий колір, має радар на щоглі і напис "Guardia Costiera" на обох бортах, тому його досить важко сплутати із човнами, які зазвичай використовують для перевезення нелегалів.

Італійська берегова охорона не відповіла на прохання надати коментар. Проте, один італійський чиновник сказав: "Це не вперше лівійці стріляють по італійській береговій охороні, рибалки також скаржаться, що вони по ним стріляють. Деякі з лівійських підрозділів берегової охорони автономні і не знаходяться під централізованим контролем".

Як відомо, Європейський союз фінансує підготовку персоналу лівійського берегової охорони і надає їм човни для патрулювання у Середземному морі, щоб зменшити потік мігрантів до Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.