Прем’єра Польщі розкритикували за антимігрантську промову в Аушвіці

Четвер, 15 червня 2017, 17:27

Прем’єр-міністра Польщі Беату Шидло різко розкритикували за промову, виголошену у середу в колишньому концентраційному таборі Аушвіц-Біркенау, яку вона використала для пропаганди своєї політики боротьби з мігрантами.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"У наш проблемний час Аушвіц - це величезний урок того, що необхідно зробити все можливе для захисту безпеки та життів громадян", - заявила Шидло під час церемонії відзначення 77-ої річниці ув'язнення польських громадян в Аушвіці.

Її коментар згодом було опубліковано у Twitter керівної партії "Право і справедливість", однак пізніше його видалили.

"Такі слова ніколи не мали бути висловлені прем’єр-міністром Польщі у такому місці", - розкритикував Шидло у Twitter президент Європейської Ради Дональд Туск.

Катажина Лубнауер, представниця центристської партії "Сучасна", звинуватила Шидло в "експлуатації жорстокості Освенцима, щоб змусити поляків боятися біженців". Колишній міністр оборони Томаш Сємоняк заявив, що ремарки Шидло "дискредитуючі".

Коментар Шидло викликав хвилю обурення у польських соціальних медіа та серед провідних журналістів.

"Шидло показала сьогодні, що вона не має жодних проблем з використанням живих арабів та мертвих євреїв у своїй примітивній пропаганді," - сказав Томаш Ліс, редактор польської версії Newsweek.

Заяву Шидло сприйняли як спробу захистити відмову польського уряду прийняти мігрантів відповідно до визначених квот ЄС. Нагадаємо, у зв’язку з відмовою Польщі розмістити біженців Єврокомісія відкрила справу проти Варшави

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.