Україна звернулася до Міжнародної морської організації через провокації РФ у Чорному морі

Четвер, 15 червня 2017, 17:36

Україна звернулася із заявою до держав-членів Міжнародної морської організації (ІМО) у зв'язку з провокаційними діями Росії, що загрожують безпеці судноплавства в північній частині Чорного моря.

Заява була оприлюднена під час 98-ї сесії Комітету з безпеки на морі в Лондоні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Українська сторона наголосила, що в результаті постійної незаконної окупації РФ Кримського півострова, частина Чорного моря фактично перетворилася на "сіру зону" для міжнародного судноплавства.

"Останні провокаційні дії російської сторони, пов'язані зі спробою перешкоджання діяльності українського рятувального катера під час проведення 23 квітня штатних навчань Морської пошуково-рятувальної служби України, вкотре підтверджують повне ігнорування Росією всіх норм і принципів міжнародного права", - йдеться у заяві.

У своєму виступі представник України "закликав Російську Федерацію вжити всіх можливих заходів для припинення міжнародно-протиправних діянь в морському пошуково-рятувальному районі України та надати належні запевнення і гарантії їх неповторення в майбутньому".

Також українська делегація окремо звернула увагу членів ІМО, що на попередній сесії Комітету з безпеки на морі було ухвалено рішення розпочати моніторинг ситуації з безпекою навігації в північній частині Чорного моря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.