Німеччина та Австрія розкритикували нові санкції США проти Росії

Четвер, 15 червня 2017, 18:11

Ухвалені в Сенаті США нові санкції проти Росії становлять загрозу для європейських компаній, які беруть участь у розвитку енергопостачання Європи.

Таку позицію канцлер Австрії Крістіан Керн та міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель висловили у спільному зверненні, опублікованому 15 червня на сайті німецького МЗС.

Керн та Габріель відзначили, що з 2014 року США та Євросоюз єдиним фронтом відповідали на незаконну анексію Криму та дії Росії на Сході України, а "рішучі дії ЄС та США у вирішенні конфлікту в Україні є спільним інтересом".

"Однак ми не можемо прийняти загрозу, яку несуть протиправні екстратериторіальні санкції для європейських компаній, що беруть участь у розвитку енергопостачання Європи", - ідеться у зверненні.

Впроваджуючи нові санкції, США мають на меті витіснити поставки російського газу з європейського ринку та забезпечити роботу для нафтової та газової промисловості Сполучених Штатів, йдеться у зверненні.

"Політичні санкції не повинні зачіпати економічні інтереси. І загрожувати компаніям з Німеччини, Австрії та інших європейських країн на ринку США штрафами через те, що вони беруть участь в газових проектах з Росією, таких як "Північний потік-2", або фінансують їх, це вносить абсолютно нову і дуже негативну якість в європейсько-американські відносини. Ідеться про конкурентоспроможність нашої енергетичної індустрії та тисячі робочих місць", - йдеться в спільній заяві.

Керн та Габріель також заявляють, що підтримують зусилля Держдепартаменту США щодо зміни цього законопроекту.

"Енергозабезпечення Європи є питанням Європи, а не Сполучених Штатах Америки!" - підкреслюють канцлер Австрії та глава МЗС Німеччини.

Нагадаємо, американський Сенат майже одноголосно затвердив нові санкції проти Росії у зв’язку з її втручанням у президентську кампанію в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.