Сенат США схвалив законопроект про санкції проти Росії та Ірану

Четвер, 15 червня 2017, 21:24

Сенат США майже одноголосно схвалив законопроект про посилення тиску на Іран, до якого внесено поправку про посилення санкцій проти Росії. 

Про це повідомляє CNN.

За законопроект у четвер, 15 червня, проголосували 98 сенаторів, двоє висловились проти. Щоб він набув сили закону,  документ має розглянути Палата представників Конгресу США, після чого його відправлять на підпис президенту Дональду Трампу.

Згідно з законопроектом, президент повинен буде отримати згоду Конгресу, якщо захоче послабити будь-які запроваджені раніше обмежувальні заходи проти РФ.

Новими санкціями республіканці та демократи вирішили покарати Росію за її втручання у виборчу кампанію у США. Сенатори, які підтримали санкції, також обґрунтовували свою позицію діями Росії в Україні і Сирії. Документ передбачає нові заходи проти відповідальних за проведення кібератак від імені уряду Росії, а також проти причетних до постачання зброї сирійському президенту Башару Асаду.

Санкції також стосуються різних галузей російської економіки: видобутку корисних копалин, металургії, транспортного та залізничного секторів.

Обмежувальні заходи проти Росії були додані до іранського законопроекту у вигляді поправки. За її внесення у документ напередодні сенатори проголосували майже одноголосно

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.