Президент Латвії: НАТО потрібно шукати діалог з Росією

П'ятниця, 16 червня 2017, 12:27

Північноатлантичному альянсу необхідно шукати можливості діалогу з Росією.

Про це заявив президент Латвії Раймонд Вейоніс, відкриваючи дискусію "НАТО - від Варшави до Брюсселя. Майбутнє альянсу і посилена присутність НАТО в Балтії і Польщі", передає портал Delfi.

За його словами, це необхідно, оскільки ніхто не хоче повертатися в часи холодної війни. Діалог важливий, щоб не виникало нової напруженості, сказав Вейоніс.

"Коли Латвія приєдналася до НАТО, ми вважали, що гарантували свою безпеку в майбутньому, проте сталося протилежне - війна в Грузії, анексія Криму в Україні. Росія показала, що готова застосувати силу для досягнення своїх політичних цілей", - зазначив президент Латвії.

Тому, за його словами, збільшення присутності союзників в Польщі та країнах Балтії є важливим гарантом стабільності регіону.

У дискусії "НАТО - від Варшави до Брюсселя. Майбутнє альянсу і посилена присутність НАТО в Балтії і Польщі", яка проходить у п’ятницю в Ризі, беруть участь експерти НАТО, організації "Atlantic Council", Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS), Інституту зовнішньої політики Фінляндії , Канадської Королівської військової академії, Міністерства оборони Польщі, Естонського центру досліджень міжнародної безпеки та оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.