Трамп каже, що саме спецпрокурор Мюллер радив звільнити директора ФБР Комі

П'ятниця, 16 червня 2017, 16:31

Президент США Дональд Трамп заявив, що саме Роберт Мюллер, новий спецпрокурор, який тепер проводить таємне розслідування щодо нього, казав звільнити директора ФБР Джеймса Комі.

Про це Трамп написав у своєму Twitter.

"Щодо мене веде слідство, у зв'язку зі звільненням директора ФБР (Джеймса Комі- Ред.), людина, яка сказала мені звільнити директора ФБР! Полювання на відьом", - написав він.

Нагадаємо, нещодавно видання The Washington Post з посиланням на своє джерело повідомило, що спеціальний радник Роберт Мюллер, який стежить за розслідуванням про роль Росії у виборах 2016 року, проводить допити представників розвідки в рамках розширеного розслідування стосовного можливого перешкоджання правосуддю з боку президента США.

Повідомляється, що ще на початку січня Трамп особисто отримав гарантію від тодішнього директора ФБР Джеймса Комі, що проти нього не ведеться розслідування. Проте, як відзначають джерела видання, ситуація змінилася після того, як Комі було звільнено.

Трамп звільнив Комі у середині травня, пояснивши своє рішення тим, що Комі "не в змозі керувати бюро".

Комі - колишній заступник і наступник Мюллера в ФБР - давав свідчення в Конгресі, де заявив, що Трамп просив його залишити в спокої "хорошого хлопця" Майкла Флінна, колишнього радника з нацбезпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.