У ЄС та НАТО сумують з приводу смерті Гельмута Коля – великого європейця

П'ятниця, 16 червня 2017, 19:46

Лідери ЄС та НАТО висловлюють жаль у зв’язку зі смертю колишнього канцлера ФРН Гельмута Коля. У своїх згадках говорять про нього як великого європейця та батька об’єднаної Німеччини.

"Мені надзвичайно боляче через смерть Гельмута. Мій наставник, мій друг, сама сутність Європи, його буде надзвичайно не вистачати", - заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

"Гельмут Коль був провидцем та державним діячем, який виступав за примирення та єдність серед народів Європи. Його не вистачатиме", - висловив слова жалю президент Європейського парламенту Антоніо Таяні.

 "Гельмут Коль був втіленням об’єднаної Німеччини в об’єднаній Європі. Коли Берлінська стіна впала, він піднявся. Справжній європеєць", - написав Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Помер насправді великий німець та передусім великий європеєць", - заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель.

 "Творець об’єднаної Німеччини та французько-німецької дружби: втративши Гельмута Коля, ми втратили великого європейця", - заявив президент Франції Еммануель Макрон.

Нагадаємо, колишній канцлер Німеччини Гельмут Коль помер у віці 87-років вранці, 16 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.