Провезти сина до Польщі у валізі намагалася переселенка з Донбасу

Субота, 17 червня 2017, 11:57

Жінка, що намагалася провезти до Польщі свого 8-річного сина без біометричного паспорта, помістивши його у валізу, виявилася переселенкою з Донецька.

Про це ідеться у сюжеті "ТСН".

З’ясувалося, що затриману звуть Марина Шишкіна, вона з Донецька. З початком АТО вони із сином переїхали до Дніпра. Шишкіна запевняє, що 10 років тому проти неї сфабрикували провадження щодо шахрайства, конфіскували майно, після чого вона хотіла виїхати до Німеччини.

"В Україні нам відмовляли у видачі закордонних паспортів протягом чотирьох років. Ми приїхали в Росію і там в консульстві українському в місті Єкатеринбург ми отримали закордонні паспорти", - розповіла Шишкіна.

Жінка також запевнила, що не ховала свого сина у валізі і не знає, як він там опинився.

"Я йому, звичайно, сказала десь там ховатися, тому що в нього паспорта нема. А потім я сказала, що ми біженці. Я нічого не запхала, він просто сидів в різних місцях, ну, може, десь він і ховався, ну, я його нікуди не заховала", - твердить Марина Шишкіна. 

Нагадаємо, у четвер під час здійснення контролю в потязі Київ-Перемишль польські митники виявили жінку, яка намагалася у валізі провезти до Польщі 8-річного сина без біометричного паспорта.

Жінка нервувала та не хотіла надати валізу для контролю. Митники виявили у валізі під одягом 8-річного хлопчика. Поляки стверджують, що у хлопчика піднялася температура і йому викликали швидку. 

Раніше, у перший день дії безвізового режиму 11 червня, Марина Шишкіна намагалася перетнути польський кордон з дитиною, однак отримала відмову у в’їзді через відсутність у хлопчика біометричного паспорта.  У неї був біометричний паспорт, у дитини - закордонний паспорт старого зразка.

Митники передали жінку з сином прикордонникам, які висунули їй звинувачення у сприянні незаконного перетину кордону і оштрафували на 200 злотих. Після цього жінку з дитиною видворили до України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.