Меркель після зустрічі з Папою Римським закликала не зводити, а ламати стіни

Субота, 17 червня 2017, 15:22

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрілася з Папою Римським Франциском, аби обговорити ключові питання, які обговорюватимуть на саміті Великої двадцятки в Гамбурзі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

40-хвилинну розмову з понтифіком Меркель назвала підбадьорливою. Після аудієнції вона наголосила на важливості міжнародної співпраці та спільного протистояння світових викликів. Потрібно "не зводити, а ламати" стіни, передає слова канцлерки інформагенція epd.

Фото з сайту німецького канцлера 

Зустріч між німецькою канцлеркою та понтифіком відбулась на тлі підготовки до саміту країн Великої двадцятки, який відбудеться 7-8 липня в Гамбурзі.

Меркель та Папа Римський Франциск мають спільні позиції щодо політики стосовно біженців та боротьби зі зміною клімату. Через вихід США з Паризької кліматичної угоди  між ЄС та США останнім часом бракує єдності, а тому прогресу у спільному вирішенні цих питань по обидва боки Анлантики зараз не очікують.

Канцлерка побувала на особистій аудієнції в понтифіка учетверте. Цього разу Папа Римський порушив неписану в Ватикані традицію не приймати особисто державних лідерів, які ведуть передвиборчу кампанію

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.