МЗС попереджає про пожежі українців, що їдуть до Португалії

Неділя, 18 червня 2017, 15:44

Посольство України у Португалії виступило з рекомендаціями громадянам України у зв’язку з пожежами.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту консульської служби на сторінці у Facebook.

"Посольство України в Португальській Республіці рекомендує утриматись від відвідування лісової місцевості в зазначеному регіоні до стабілізації ситуації" - йдеться у повідомленні.

Громадянам України, які перебувають в районі пожеж, рекомендують уважно стежити за повідомленнями місцевих служб про розвиток ситуації та виконувати інструкції пожежно-рятувальних служб. 

У посольстві наголосили, що з настанням літнього сезону по всій території Португалії, особливо в лісистій місцевості в центральній та північній частинах країни, через високі температури існує підвищена ймовірність виникнення пожеж. 

"У цьому зв'язку просимо громадян бути обачними, повідомляти про виникнення пожеж або потрапляння в небезпечну ситуацію в першу чергу португальські пожежно-рятувальні служби за номером 112" - зазначили у диппредставництві

У випадках потрапляння у надзвичайні ситуації, загрози життю та здоров’ю, громадянам України рекомендують невідкладно звертатися на "гарячу лінію" посольства України в Португалії за номером телефону: +351920030432, адреса електронної пошти emb_pt@mfa.gov.ua, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти cons_or@mfa.gov.ua. 

Як повідомлялося, під час масштабної лісової пожежі, що вирує з учорашнього дня у центральній Португалії, за останніми даними загинули 62 людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.