Вибори у Франції: партія Макрона здобуває абсолютну більшість у парламенті

Неділя, 18 червня 2017, 21:52

Альянс президентської партії "Вперед, республіка!" і партії MoDem здобуває набільше місць у парламенті Франції.

Згідно з даними попереднього опитування Kantar Sofres-onepoint, яке наводить Le Figaro, альянс "Вперед, республіка!" - MoDem здобуває 360 місць у парламенті.

Партія "Республіканці" з союзниками отримує 133 місця, соціалісти – 32 місця, партія "Франція нескорена" - 17 місць, ліві радикали – 13 місць, комуністи – 9 місць, "Національний фронт" - 6місць, екологісти – 1 місце, інші партії – 6 місць.

Згідно з даними опитування центру Elabe для каналу  BFMTV і видання L'Express, альянс "Вперед, республіка!" - MoDem  набирає від 395 до 425 місць у парламенті.

Далі йдуть "Республіканці" - від 95 до 115 місць, соціалісти – 27-32 місця, "Франція нескорена" - 10-15 місць, "Нацфронт" -4-6 місць, інші – 8-10 місць.

 

Попередні результати дозволяють з певністю сказати, що коаліція "Вперед, республіка!" - MoDem матиме абсолютну більшість у 577-містному парламенті.

В той же час президентська партія отримує все ж менше, ніж очікувалося. Перед виборами соціологи прогнозували їй від 440 до 475 місць.

Вибори у другому турі проходили за мажоритарною системою, під час першого туру лише чотирьом кандидатам в округам вдалося здобути більшість голосів.

Явка на виборах у другому турі була рекордно низькою – лише 42%, що нижче ніж у першому турі.

Нагадаємо, "Вперед, республіка!" і партії MoDem здобули у першому турі парламентських виборів, який відбувся 11 червня, більше 32% голосів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.