Марін Ле Пен вперше отримала місце у французькому парламенті

Неділя, 18 червня 2017, 22:29

Лідер ультраправої  партії "Національний фронт" Марін Ле Пен з п’ятої спроби отримала місце у парламенті Франції.

"Вітаю Марін Ле Пен з перемогою на виборах! Це заслужено. Дякую жителям Енен-Бомон за 67%" - написав віце президент "Національного фронту" Стів Бріо у Твіттері

Як повідомляє The Local, Ле Пен легко виграла у кандидата президентської  партії "Вперед, республіка" Анн Рокет у депресивному шахтарському містечку Енен-Бомон на півночі Франції.

Лідерка "Національного фронту" при цьому розкритикувала виборчу систему Франції, вимагаючи пропорційного представництва, що дозволило б її партії отримувати значно більше місць у парламенті.

"Це скандал, що наша партія, яка отримала 7,6 млн голосів у першому турі президентських виборів і на три мільйони більше голосів у другому турі, не зможе сформувати групу у парламенті" - заявляла вона.

Згідно з попередніми результатами, "Нацфронт" у парламенті будуть представляти до шести депутатів. У попередньому складі парламенту Франції було два депутати від "Національного фронту".

Марін Ле Пен наразі є депутатом Європарламенту, однак раніше вона чітко дала зрозуміти, що сподівається на місце у парламенті Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.