У Німеччині – серія підпалів на залізниці, не відкидають політичних мотивів паліїв

Понеділок, 19 червня 2017, 13:49

У ніч на понеділок в Німеччині невідомі скоїли низку підпалів на залізниці по всій країні, поліція не відкидає політичних мотивів паліїв.  

Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung.

На кількох залізничних лініях невідомі вночі підпалили сигнальні системи. Зловмисники палили кабельні шахти у Нижній Саксонії, Берліні, Північному Рейні-Вестфалії та Саксонії.  Загалом було зафіксовано 12 інцидентів, усі відбулися у період між 1:00 та 4:30 ночі.

Через дії паліїв у районі довкола Лейпцига, Дрездена та Хемніца поїзди прибували із значним запізненням. Також залізничний рух було порушено довкола Гамбурга та в Рурському регіоні.

У Берліні виникли перебої у роботі міської залізниці. Тут згоріла кабельна шахта станції "Трептов-парк". "Наглядач зауважив вранці велике задимлення поруч з коліями і попередив екстрені служби", - зазначив речник поліції.

Поліція Лейпцига розглядає версію політичної мотивації паліїв, зважаючи на проведення саміту "Великої двадцятки", який стартує у Німеччині за три тижні. Повідомляють, що ліві екстремісти нещодавно кілька разів погрожували провести такі акції.

Федеральна поліція веде розслідування за підозрою у небезпечному втручанні в роботу залізниці. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.