НАТО вперше відпрацьовує оборону Сувалкського коридору на кордоні Литви

карта
Понеділок, 19 червня 2017, 16:15

Військовослужбовці НАТО минулого тижня провели навчання з оборони так званого Сувалкського коридору.

Про це повідомляє BNS.

Сувалкський коридор - це прикордонна ділянка між Литвою і Польщею шириною приблизно 100 км, яка на заході межує з Калінінградською областю, а на сході - з Білоруссю.

У разі можливої ​​агресії Росії саме через цей коридор союзники країн Балтії можуть надати військову допомогу і провести деокупацію території балтійських країн.

 

Навчання у Сувалкському коридорі проходили два дні, в них було задіяно близько 1,5 тисяч військовослужбовців з Литви, Польщі, США та Великої Британії.

"Очевидно, що це не найбільш географічно вигідне місце оборонних дій, але воно важливе з військової точки зору, і ми будемо навчати своїх солдатів діяти в таких обставинах тактично і політично, стратегічно, хоча звичайно, краще за все було б уникнути такого конфлікту" - сказав командувач литовськими силами генерал Валдемарас Рапсіс.

Подібні маневри в Сувалкському коридорі проводилися вперше в рамках навчань "Залізний вовк-2017". У них брали вчення військовослужбовці, які також беруть участь в міжнародних навчаннях НАТО в країнах Балтії "Saber Strike".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: