ЄС та Британія узгодили пріорітети і графік переговорів щодо Brexit

Понеділок, 19 червня 2017, 19:51

Євросоюз та Велика Британія розпочали переговори щодо Brexit і на першій зустрічі сьогодні домовилися щодо пріоритетів та графіку зустрічей.

Про це заявив офіційний перемовник ЄС Мішель Барньє на прес-конференції у Брюсселі.

"Перша сесія була корисною. Сьогодні ми домовилися про дати. Ми домовилися про організацію і пріоритети переговорів. Першим кроком буде обговорення найбільш чутливих питань. Ми маємо зняти невизначеність, яка виникла через Brexit. Ми хочемо впевнитися, що вихід Британії пройде у спокійній манері", - сказав Барньє.

За його словами, наступним кроком буде обговорення майбутнього партнерства ЄС та Британії. Щомісяця протягом одного тижня сторони будуть проводити переговори, а час  між зустрічами буде використовуватися для роботи над пропозиціями і обміну ними.

"На першому етапі переговорів ми поділили питання на три групи: права громадян, фінансове врегулювання, а також інші окремі питання. Над кожним питанням працюватиме окрема група експертів", - сказав він.

"Ми також узгодили важливість графіку щодо першого етапу переговорів. Наша мета домовитися щодо ключових питань якомога швидше", - додав Барньє.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: